С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Приемат документи за саниране

До 10 май 2023 г., включително, ще се примат документи за включване в програмата за енергийна ефективност, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. От администрацията информират Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, че документите ще се подават в  Областния информационен център, който се намира на бул. „Славянски“ №17 в сградата на Община Шумен, вдясно от централния вход – колонадата.

Обявеният от Министерството на регионалното развитие и благоустройството краен срок е 31 май, а периодът от 20 дни до края на месеца е необходим за обработка на последните постъпили заявления.

Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г. Одобрените сгради ще получат до 100 процента безвъзмездна финансова помощ.

В общинската администрация е създадена необходимата организация в помощ на гражданите за кандидатстване по програмата. Подробна информация, както и образци на заявленията са публикувани на сайта на Община Шумен.

Енергийното обновяване на жилищата се реализира по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.

Съгласно насоките на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на сайта на Община Шумен е публикувано обявление, в което се посочват необходимите за кандидатстване документи, както и крайната дата за прием на заявления по процедурата Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *