Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 489

Приемат Арена

Държавно-приемателна комисия днес започна работа по приемането на многофункционалната зала Арена Шумен. Председател е представител на ДНСК – София, а главният арх. Дияна Стефанова и инж. Валентина Йорданова, директор на дирекция „Строителство и екология” ще защитават интересите на Община Шумен. Комисията има 10-дневен срок да се произнесе за качеството на строителните работи в обекта, но той очевидно ще бъде съкратен като се има предвид, че в събота премиерът Бойко Борисов идва, за да я открие.

В зала Арена Шумен текат последни приготовления за приемателната комисия, но като че ли всичко вече изглежда довършено. Сложени са дори указателните табели за разположението на секторите, довършени са настилките и прилежащите помещения за съблекални, зала за пресконференция и местата за журналисти.

Очаква се в събота при откриването залата да бъде пълна, а спектакълът на ансамбъл „Българе” да предизвика нестихващи аплодисменти на шуменци.

Освен самата зала, в пълен ход са и довършителните работи по кръговото кръстовище на Пети полк. Оформят се отделните платна, довършва се преасфалтирането и самия вътрешен кръг на кръговото съоръжение. То вече си има име, работниците шеговито го наричат „Тортата”, заради няколкото нива, наподобяващи блатове на торта.

По цялата улица се подготвят стълбовете за икономичното лед осветление. Засега са издигнати самите основни стълбове, и предстои в следващите дни да бъдат монтирани стойките за лампите. Макар и осветлението и кръговото кръстовище да са отделни от Арена Шумен обекти, те също ще бъдат довършени до събота, за да придобие целият ансамбъл завършен и модерен вид, а бившето поделение Пети полк да остане в историята. За него ще напомня само оръдието, позиционирано зад Паметника, който архитектурно добре се вписва в композицията и запазва спомена за героите на България.

Коментари

  • Varg юли 17, 2018 в 12:16 pm

    Ще напълниме с овце и кози,които тиквата ще помни дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *