Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Пречиствателната върви по график

„По график се изпълняват всички дейности по изграждането на пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен, съобщават от пресцентъра на водното дружество. „Проектът, който е на стойност почти 21 милиона лева,  се финансира от Оперативна програма „ Околна

среда“ 2014 – 2020, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Трябва да търсим финансиране по проекти винаги, когато има такава възможност, защото това е единственият начин, по който такива скъпоструващи съоръжения могат да бъдат финансирани“, добави г-жа Панайотова.

За осигуряване на ритмичен и синхронизиран напредък на целия проект,беше възприет подход на паралелно изграждане на отделните съоръжения в рамките на станцията.

В сграда „Решетки и сита и Филтърен корпус“ се работи по грубия строеж като се изпълняват водоплътните съоръжения и се изграждат дъна и стени на макро и микро сита, както дъна и стени на филтърните клетки.

В сграда „Обезводняване и реагентно на технологични отпадъчни води /ТОВ/“  приключи монтажа на покривните панели; вътрешната мазилка е завършена 80%; предстои изпълнението на топлоизолация по фасади.

В „Административната сграда“ се изпълняват довършителни работи; инсталациите са положени; мазилките са готови  90%.

В сграда „Хлораторно“ са завършени зидариите, монтирани са стоманените греди на телфера, предстои монтаж на дограма и довършителни работи.

Конструкциите на „Контактния резервоар“ и  „Изравнителя за ТОВ“ са почти завършени, предстоят водните им проби.

Стартира и изграждането на последната сграда, „Комбинирано съоръжение за ТОВ“; изпълнени са изкопите, полагат се подложните бетони.

Успоредно с изграждане на сградите и съоръженията се работи по площадковата и дъждовна канализация.

Проектът за Пречиствателната станция за питейни води стартира с откриването на строителната площадка на 7.11.2020 г. и неговото реализиране ще подобри качеството на водоснабдяването на града. Съоръжението ще бъде завършено до края на м. април 2022 г.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *