Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 819

ПреЦедателя иска

FUT285 хиляди лева за издръжката на ФК “Шумен 1929” година е поискало в докладна записка до кмета на Шумен Любомир Христов и “преЦедателя” на “ОбщинскиА” съвет проф. Борислав Беджев лице Кр. Кръстев, което се е представило за “преЦедател” на футболния клуб.

Думата “преЦедател” не е наша грешка, така е изписана три пъти в официалния документ, заведен с номер 61-02-5 от 13 януари т. г. Поисканата сума словом е “осевдисит и пет” хиляди, каквото и да означава това.

Шмоко направи справка в регистъра за финансово разузнаване ДАКСИ и се оказа, че в Сдружение “Футболен клуб Шумен 1929” действително има член на управляващия орган с името Красен Кръстев, роден през 1974 г.

Оставяме неуважителните към институцията Общински съвет и нейните органи грешки и се връщаме на същността на искането. (Всъщност защо да ги оставяме – предлагаме на Общинския съвет точно на това формално основание – лошо подготвена докладна записка, изразяваща явно неуважение към Общинския съвет и неговите органи, разглеждането на документа да бъде отхвърлено).

Та, по същество. На футболния клуб, който до момента през последните години не е донесъл каквато и да е слава на Шумен и радост на шуменеца, му трябвали 125 хиляди лева. От тях футболистите искат общинският бюджет да им осигури 85 хиляди. От тях съвсем спешно 20 хиляди за начало на подготовката в, моля ви се… Североизточната “В” аматьорска футболна група.

Рядко смесваме новините с коментара, защото казват, че е непрофесионално, но в този случай редакторът не може да се сдържи и да не каже: Кмете, на 85 хиляди парчета станете, 85 хиляди лева не давайте. Ако някой се нуждае от средства за спортни дейности, това са масовият спорт и детско-юношеските спортни школи, както и окаяните спортни бази. А и останалите клубове в Шумен са към 30-ина.

На 22 януари е предвидена среща между Постоянната комисия по младежки дейности и спорт и представители на спортните клубове, а на 26 януари от 10.30 часа ще заседава и самата комисия. Една от точките в дневния ред е проект за наредба за финансиране на спортните клубове.

 

12509735_1538300713164564_7099340731762074542_n

 

 

Коментари

 • dibi4 януари 25, 2016 в 8:37 pm

  Какъвто ПреЦедателя, такъв и клубът. Това, ще го постна във Фейсбук, като отговор на въпроса “Защо в Шумен няма футбол?”. Какви пари искат, какви 5 лв? Да ги закриват за да не се излагаме поне пред селата!

 • Агент януари 25, 2016 в 12:26 pm

  Обаче не може да му се отрече, че все пак един кратък член е налучкал! И то подчертавам КРАТЪК, защото обикновено футболистите слагат пълен на всичко, за по-сигурно! 🙂

 • Някой януари 23, 2016 в 12:29 pm

  Аааа, тази статия няма да се забрави след два дни. Това е нещо, което винаги ще изниква в съзнанието ми, щом видя Красьо Спининга, Уууууникално ***. Нали за това Отофе се махна и каза, че ПРЕЦЕДАТЕЛЯ е ******** и не иска да има нищо общо с Шумен. Пфу!!!!

  Цензурата – от Шмоко.бг

 • 1 януари 22, 2016 в 10:18 pm

  Стара Загора, Русе, Враца и т.н. Поне стадиона да оправят общината – общинска собственост е. И не се прави на голям радетел за парите на данъкоплатеца. Едно журналистическо разследване за корупция не си направил, а само сладникави статии, които се забравят след точно 2 дни.

  Шмоко: “Берое” в А група, “Дунав” в Б група, айде, разбирам да им трябват пари. Ми тия нашите дето до съседните села ходят само да играят за какво са им толкова пари? Айде стига глупости си писал.

 • 1 януари 22, 2016 в 1:24 pm

  Крумов, те дето не гледаш футбол не давай акъл. Шумен е футболен град и смешно общината по никакъв начин да не помага. Футболът трябва да е приоритет както е във повечето областни градове!

  Шмоко: Като искаш да е приоритет, има сдружение с нестопанска цел – направете си фонд за дарения, продайте си ловните пушки, ако трябва, и си спонсорирайте любимия отбор. По въпроса гледам ли футбол или не. Това дето го гледате тука и дето го играете футбол ни го наричаш? Никакви пари за вас! И 85 лева са ви много, не 85 хиляди. В кои областни градове е приоритет на общинските бюджети футболът, дай със списък и числа.

 • Епохален януари 22, 2016 в 1:04 pm

  Шмоко, не сочи с пръст, ‘щото и ти се излагаш дебелашката, не видиш ли?! Нищо, че една от излагациите ти е очевиден лапсус, пак си е излагация вследствие на перчене и сочене с пръст. Спъваш се… 😉 Те ти извадка от ( уж ) изправящите ти коментари:
  “От тях съвсем спешно 20 хиляди за начало на подготовката (?) във (?), моля ви се… Североизточната „В“ аматьорска футболна група.”
  Въпросителните виждаш ли ги? Преди коя думичка се пише “във” и преди коя “в”, а? Или пък поетично го раздаваш?
  И още:
  “Една от точките в (?) древния (?) ред е проект за…”
  Древен ред?! Шмоко, абе ти за няк’во прото- ли говориш или?
  Редактирай адекватно, МОЛа ти са, и хубаво си помисли за другия път.

  Шмоко: от вълнение и възмущение. Нашите грешки са поправими, ако общината отпусне на футболистите 85 бона това ще е непоправима грешка.

 • учител януари 21, 2016 в 7:54 pm

  Пълен и кратък член пък слагали както на “тука има, тука нема”!
  Ужасно ужасяващ ужас!

 • Капитан Кид червената брада януари 21, 2016 в 7:07 pm

  За да съществува един клуб във В група са необходими минимум 50000 лева.Футболът,като най-полулярен спорт и в България е жалко да се намира в сегашното си състояние.Факт е че през последните 5-6 години управлението у в града беше непрофесионално и то е вдино от резултатите.Новият кмет и общината трябва да решат за кои масови спортове има нужните средства и да дават пари само за тях.Не може да си позволим да имаме като едно време 30 вида спорт.Просто няма смисъл,защото без пари всичките те са на едно аматъорско ниво.Не повече от 2-3 спорта,но се започва от деца до мъжкият отбор.В Шумен има достатъчно кадърни специалисти способни да подготвят и изградят бъдещи шампиони на България.В момента те бягат по други градове и страни заради пари.

 • me януари 21, 2016 в 5:44 pm

  Като изключим правописа 😉 едно официално писмо според мен трябва да бъде и добре форматирано – подравнено от ляво и дясно, всеки нов абзац започва на нов ред малко “по-навътре” от останалия текст и празно място се оставя след пунктуационен знак – не преди него (изключение правят тиретата и скобите) там правилото е друго 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *