Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Престъпно изкушение

39-годишен санитар от “Хирургическо отделение” на МБАЛ – Шумен се е поддал на престъпно изкушение и е изтеглил 200 лева от банковата карта на 72-годишен пациент без собственикът да подозира. Дядото обаче получил съобщение за банковата транзакция, подал сигнал и случаят се разплел буквално за часове, а в четвъртък следобед злосторникът бил арестуван.

Пациентът постъпил в болницата от социален дом, нямал близки наоколо, а трябвало да се изтеглят пари за консумативи за предстояща операция. Помолил санитар в отделението да му помогне, дал си картата, дал си пин кода и поръчал каква сума да изтегли. Малко по-късно получил уведомление за изтеглените средства, но за негова изненада след първото съобщение дошло и второ – за още 200, за които не бил давал нито заръка, нито съгласие. Санитарят върнал картата на собственика, но той подал сигнал в полицията и полицаите стигнали бързо до санитаря и, според информация от ОДМВР и Апелативната прокуратура във Варна на 21 октомври мъжът бил задържан.

“Старшата сестра на отделението ми докладва за случая, ще бъде изготвен рапорт и санитарят, който е злоупотребил с доверието на пациента и на здравното заведение ще бъде уволнен дисциплинарно най-късно в понеделник.” – коментира директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *