Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

Престижна награда за Шумен

Община Шумен получи Голямата награда на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) за 2022 година в категорията „Успешно управление на голяма община в Северна България“.

Отличието беше връчено късно снощи в Старосел на специална церемония в рамките на конференцията „Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие“, организирана от Асоциацията и Фондация „Конрад Аденауер“, съобщават от пресцентъра на общината.

Над 100 души, представители на местните власти, общинските, областните администрации в България, общинските съвети и партньори на Асоциацията участваха в събитието, което се провежда в рамките на два дни – 14 и 15 юли. Основният критерий на журито за определяне на призьорите в годишните награди на АБГР са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС връчи наградата на Шумен. От името на кмета Любомир Христов отличието получи Петко Петков, който участва в конференцията като гл. експерт по Закона за защита на личните данни в общинската администрация. „Благодаря от името на г-н Христов за високото отличие. В условията на не една криза през последните две години кметското ръководство полага огромни усилия за развитие на общината и се радваме, че тези усилия се забелязват,“ каза Петков.

Годишните национални награди на Асоциацията са в 23 категории. Освен за успешно управление на голяма община в Северна и Южна България, общините бяха отличени за реализираните инвестиции в подобряване на градската среда, инфраструктурата, управлението на културното наследство, образованието, младежката дейност, спорта и др.

Тазгодишните носители на награди бяха поздравени от председателя на Асоциацията Ергин Емин. Събитието се реализира в партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“, УНСС и Виваком.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *