С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Президентът: Нужна е отговорност

В момента  правителството тиражира серийни скандали и интриги,за да очерни своите опоненти и,  рзбира се, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието. Това заяви президентът Румен Радев по време на кратката пресконференция след откриването на учебната година в Шуменския университет.

Държавният глава коментира и изказването си пред парламента при откриване на есенната сесия. Той заяви, че в последвалите коментари, думите му са били изопачени. Това е изопачено тълкуване на моите думи. Констатирах очевидното, че към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. По-скоро, виждате, че самите социолози не предвиждат някакви нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички  я очакваме.

По повод днешното решение на управляващата коалиция за оставките на тримата министри, Радев заяви: „Решенията са изцяло в прерогативите на управляващите. Лично на премиера – негово е решението, негова  е и отговорността. За мен е важен крайният резултат. Стига той да не се бави много и да не ни занимават само с проблемите на властта. Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за  решаване“. Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах правителството и към своите отговорности, заяви президентът Радев.

По повод изказване на президента Плевнелиев от тази сутрин, че Румен Радев няма добър международен престиж  и че е популист, държавният глава отговори: „Аз мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава, дори, когато той самият не знае как да си го пази“.

По въпроса за връщане статута на Военното училище в Шумен, Радев коментира, че идеята  е стара. „ Според мен трябва да се възстанови системата на висшите военни училища. Само тогава те ще имат нужната самостоятелност и ще могат да имат необходимата свобода да вземат бързи ефективни и ефикасни решения и да работят по-тясно с местната власт“.

Радев потвърди и ангажимента си, изразен пред кмета Любомир Христов, да подпомогне общинското ръководство Паметникът да получи статут на национален обект, чиято поддръжка да се финансира от държавата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *