Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

Президентът в Шуменско

Румен Радев, президент на Република България

Президентът Румен Радев ще посети Нови пазар на 26 юни по покана на общинския кмет Георги Георгиев, съобщиха от пресцентъра на новопазарското кметство..

Очаква се Радев да пристигне в Нови пазар около 12:30 часа на площад „Раковски“, след което ще премине през централната част на града до Часовниковата кула – символ на общинския център. Кметът Георгиев и президентът Радев ще разговарят в сградата на Общината.

Програмата на държавния глава ще продължи с посещение на храма „Св. Димитър“ в село Стан от 13:15 часа, след което заедно с общинския кмет ще отпътуват за първата българска столица.  Президентът ще бъде посрещнат в 14:00 часа в Голямата Базилика в Плиска от началника на Шуменския гарнизон полк. Добромир Добрев, кмета на общината Милена Недева, директора на РИМ Даниел Руменов и други представители на изпълнителната и законодателна власт.

От 15:20 до 16:00 часа държавният глава ще разгледа Двора на Кирилицата в Плиска, където ще присъства и на откриването на бюст-паметника на Захарий Стоянов в алеята на писателите. Програмата му предвижда още посещение в завода за санитарна керамика “ Рока-България“ AД, както и среща в кабинета на общинския кмет Милена Недева.

В 18:00 часа ще бъде дадено началото на тържеството за посрещане на президента с почетен караул пл. „Възраждане“ и приемане на строя.

Тържествен молебен ще бъде отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.  Мероприятието ще продължи с концерт с участието на самодейци и оркестър „Канарите“.

На 27 юни 2020 г., събота, в 10:00 часа, президентът Румен Радев ще посети Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където ще разгледа скалния релеф „Мадарски конник“ и скалния параклис „Св. Пантелеймон“.

Коментари

  • Тики юни 26, 2020 в 12:27 pm

    Беше ползотворна среща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *