Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Предлагат нов почетен гражданин

Хореографът Иван Иванов е предложен за най-високото звание на Община Шумен – „Почетен гражданин“. Предложението е на Асоциацията на хореографите в България. В докладната се изтъкват успехите и постиженията на хореографа, създадените от него танци. Отбелязва се, че 16 негови танцьори днес са дипломирани хореографи с висше образование и са водещи творци в страната и региона, а авторските творби на Иванов се играят в цялата страна.

Предложението днес бе обсъдено на заседание на комисията по култура към Общинския съвет с председател Венцислав Венков. Той припомни, че през 2013 г. за същите танци и за цялостната му педагогическа хореографска дейност Иван Иванов е получил „Златна значка на Шумен“. Какво се е променило оттогава досега, освен, че е навършил 65 години, попита Венков и допълни, че хореографът е бил оценен по достойнство, а хората, които го предлагат за новата по-висока  награда са същите които тогава за го предложили за златна значка.

Според зам.-кмета по образование и култура Найден Косев Асоциацията на хореографите считат, че през 2013 г. не е бил удостоен достойно и настояват да му бъде връчено по-високо звание по повод 65-годишнината му.

Венков припомни, че кандидатурите за званията следва да се обсъждат от групите съветници предварително, преди да се стигне до включване в дневния ред на сесиите. При гласуването Венцислав Венков се въздържа, а останалите 5 души гласуваха „за“. Венков припомни, че решението ще бъде взето в сесийна зала, където гласуването е тайно. Но не пропусна да припомни и конфузната ситуация, когато олимпийският шампион по вдигане на тежести Иван Иванов не получи нужните гласове и званието „Почетен гражданин на Шумен“ не му бе присъдено.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *