Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Предизвикателство в Смядово

В Деня на Независимостта деца, ученици, служители на община Смядово, читалищни дейци и хора с увреждания приеха предизвикателството на инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020”. От центъра на града колоната от близо 200 ентусиасти се отправи към Йовината чешма. Участниците в похода стигнаха до язовир „Качица”, където деца и възрастни се включиха в спортни игри и викторини, с награди, осигурени от общинската администрация. За участниците, приели предизвикателството да изминат близо 10-километровия пешеходен маршрут, имаше шапки и тениски с логото на инициативата, в която тази година се включват 21 общини.

В петък, 25 септември, ще се проведе втория етап на масовите прояви – ученически игри, а домакин ще бъде Средното училище „Свети Свети Кирил и Методий” – гр. Смядово.

„Нестле за Живей Активно! 2020” е мащабен и дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Включвайки се в тази инициатива Община Смядово получава правото да участва в Конкурс за спонсорство на общински проект, свързан с изграждане или подобряване на съществуваща база на стойност 20 000 лв.

Инициативата се провежда за втора поредна година, като сред участниците миналата година са общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй, а победител е община Девня. Тази година се присъединяват и общините Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Габрово, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен, Смядово и Созопол.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *