Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Предал – приел

Новият областен управител на Шумен д-р Владимир Йолов встъпи официално в длъжност днес. На пресконференция досегашният титуляр Венцислав Венков му връчи печата на областната администрация. Оставям една работеща администрация, с много добри професионалисти, каза Венков. Според него има много отговорни задачи – ковид кризата, водата, неразплатените сметки на ВиК и др., на които новият областен ще трябва да търси решения и пожела успех на д-р Йолов , както и по-дълъг живот на правителството.

Владимир Йолов е завършил Стопанската академия в Свищов, доктор е по икономика. Имам идеи, познавам доста добре административната работа, имам идеи да подобрим административните процеси за улеснение на гражданите и бизнеса. Д-р Йолов увери, че има дългогодишен административен опит, ръководил е големи колективи, създал е редица дружества, работил е в интернационални компании.

Приоритетите на новия областен управител са свързани с преодоляване на ковид кризата, подобряване на бизнес средата, както и подобряване на административните процеси и обслужването на граждани. Ще ползвам опита на администрацията, ще обсъждаме всички проблеми и предложения за подобряване процесите и заедно – аз, администрация и журналисти ще търсим решение, каза д-р Йолов. Според него администрацията работи с твърде голям набор от документи, което налага изчистването от ненужните остарели формуляри, докато се постигне обща нормативна уредба. Всичко това изисква анализи и време, но ако успеем да дадем добра основа, ще улесним пътя на бизнеса и на гражданите, смята д-р Йолов. Той изрази категоричното си мнение, че без работещ бизнес, ще продължим да живеем в тази среда, затова и усилията му ще са насочени към създаване на условия за нейното развитие и увеличаване на инвестициите в региона. Ковид кризата е сред проблемите, които новият областен смята, че могат да бъдат решени само със съвместна работа. Проблемът е сложен, изисква усилия от всички нас, каза Йолов. Ще трябва да решава заедно с Асоциацията по ВиК и проблемите с неразплатените сметки на дружеството ,които възлизат на ,3 млн. лв.

Новият областен управител заяви, че не е политическа фигура и не е член на ПП Продължаваме промяната. Той е бил препоръчан на ръководството на партията от колеги, с които е работил в международен план. Нямам политически амбиции, не съм поел поста за кариера, а да реша някои наболели проблеми, заяви д-р Йолов. Желанието ми е да забравим партийната принадлежност, създадените отношения и предразсъдъци и да решаваме заедно проблемите, допълни областният управител.

Предстои промяна и на заместниците – според решение на МС трябва да остане само един. Имам желание да работа със същия екип, тъй като те имат опит, но това не зависи от мен, каза д-р Йолов. Очаква се бройката на заместник областния също да бъде от квотата на Продължаваме промяната.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *