С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Превенция срещу наркотиците

Открита приемна за граждани организира Превантивно-информационният център в Шумен по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Мотото на кампанията е: „Хората са важни! Без стигма и дискриминация засилете превенцията“.

Приемната ще бъде разположена на входа на Градската градина от 10.00 до 12.00 часа на 26 юни (понеделник). В нея специалисти от центъра ще запознават младите хора и гражданите с рисковете и последиците от употребата на наркотични вещества. Ще бъдат представени и услугите, които предлага Превантивно-информационният център в Шумен, както и интересни занимания за свободното време и съвети за здравословен начин на живот.

По същото време в района на автобусната спирка до входа на Градската градина (в посока към кв. „Тракия“) полицейски служители от ОДМВР-Шумен ще извършват проверки на водачи на моторни превозни средства за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Добрововолци от БМЧК-Шумен ще раздават на проверените водачи информационни брошури и светлоотразителни гривни.

От 13.30 часа в къща „Баба Райна“ Общинският младежки дом в Шумен съвместно с РЗИ – Шумен и ОД на МВР – Шумен организира среща-дискусия под наслов „Бъдеще от днес!“, също посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Тревожната тенденция при употребата на наркотици сред младите хора, все по-ниската възрастова граница за първи опит и причините, превенцията, пагубното въздействие на наркотичните вещества и субстанции върху човешкия организъм и психика са част от темите, които ще дискутират специалисти от РЗИ – Шумен съвместно с педагози и ученици от ІІІ ОУ „Димитър Благоев“, VI ОУ „Еньо Марковски“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Трайко Симеонов“ и Професионалната гимназия по икономика. По време на събитието ще бъде представен тематичен филм на МВР за вредата от употребата на синтетични наркотични вещества, както и ще се проведе викторина с участниците в проявата.

26 юни е определен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества с решение на Общото събрание на ООН през 1987 г. Идеята на инициативата е хората по света да изразят своята активна позиция и съпричастност с усилията за ограничаване на разпространението на наркотиците.

Кампанията се организира от Превантивно-информационния център в Шумен в партньорство с ОДМВР-Шумен и БМЧК-Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *