С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Празнично шествие за 24 май

С празнично шествие, в което ще се включат деца, ученици, учители, студенти, преподаватели и представители на културни институти в Шумен ще бъде отбелязан 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщават от пресцентъра на общината. Шествието ще тръгне в 10.00 часа от пл. „Кристал“, ще премине по бул. „Славянски“ и ще завърши пред сградата на Община Шумен.

След това, от 11.00 часа на тържествена церемония пред Общината ще бъдат връчени наградите на Шумен в системата на образованието и науката за 2022 година. Учители, ученици, студенти и преподаватели ще бъдат отличени за своя принос и значими успехи в просветното дело. Наградите ще връчат кметът на Шумен Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.

В празничната програма по случай 24 май със свои изпълнения ще участват детските танцови ансамбли „Веселяче“, „Пъргавелче“ и „Звънче“, детският хор „Бодра песен“, смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и хор „Планинско ехо“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *