С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Празничен ритуал 

Община Шумен, съвместно с Народното читалище „Добри Войников-1856“ и Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ организират тържествено честване на 1 ноември – Денят на народните будители, съобщават от пресцентъра на кметската институция. Общоградският ритуал ще започне в 10.30 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

Слово за будителите ще произнесе Юриета Иванова, студентка във втори курс в ШУ „Еп. Константин Преславски“, специалност „Българистика и медии“. В празничната програма с вокални изпълнения ще се включат Габриела Дончева от група „Мики Маус“ при НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“, триото „Унисон“ при СУ „Сава Доброплодни“ и детско-юношеското студио „БИС“ при ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.

На честването ще присъстват кметът Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

От общината канят шуменци да се включат в празничното събитие на признателност и почит към делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *