С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Празник на квартала

За поредна година шуменският квартал „Мътница” ще отбележи своя празник с развлекателна, двудневна програма.

Празненствата ще започнат с музикални и танцови изпълнения на 23 юни (петък) от 20.00 часа. По-късно на сцената ще се качат легендарните „Диана Експрес”.

През втория ден от честването – 24 юни (събота), гостите на събитието ще имат възможността да се насладят на вечните песни на Николай Славеев. Организаторите обещават и богата фолклорна програма с участието на гайдарски състав „Воеводите” и танцова формация „Пловдивъ”.

Специални гости на празника ще бъдат ансамбъл „Шумен”, DJ Светльо и Фестивален календар България.

Освен музика, танци и добро настроение организаторите са подготвили за своите гости атракциони, пивка бира и вкусна скара.

Датата на празника на населеното място се  свързва с три основни събития. Първото от тях носи началото си през далечната 1979, когато Мътница официално променя своя статут от село на квартал на града.

На 24 юни мътничани отбелязват храмовия празник на своята църква „Св. Йоан Кръстител”. Събитието винаги се провежда в седмицата на празника Еньовден, когато празнуват и малките Еньовчета от самодейния състав на читалището.

Празничните събития се организират от кметството, училищното и читалищно настоятелство на квартала, които канят всички шуменци и гости на града да празнуват заедно.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *