Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Празник на динята в Салманово

Фестивал на динята ще се проведе на 21 август, събота, в шуменското село Салманово.  Празникът ще започне от 17 часа в парка на селото.

Организаторите са предвидили игри и изненади за малки и големи. В традицинното дефиле на плашилата тази година ще се включат и от казанлъшкото село Шейново. Ще бъде подредена изложба от близо 60 рисунки на деца от София, Враца, Казанлък, Попово, Бургас, Русенско, Плевенско и Шуменско, които участваха в онлайн изданието на конкурса за динята. И тази година ще бъде избрана най-голямата диня, която ще бъде претеглена на място и разрязана след това на площада.

„Винаги е много весело, шумно и интересно както за участниците, така и за гостите. Надяваме се отново да се получи многолюден и хубав празник на селото“, казва читалищният секретар Росна Грудева.

За настроението на участниците, гостите и публиката ще се погрижат самодейци от село Николово, Русенско и от читалищата в селата ХанКрум, Троица, както и групи от Салманово. Специален гост на празника е Райко Кирилов – един от най-обичаните български народни певци.

Организатори на събитието са Община Шумен, кметството в Салманово и Народното читалище „Развитие – 1895“.

По време на празника се въвежда временна промяна на движението в село Салманово.

На 21 август, събота, за времето от 17.00 до 22.00 часа се затваря за движение ул. „Шипка“ в участъка от кръстовищата с улиците „Добри Алексиев“ и „Камчия“.

Временната организация на движението ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *