Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 729

Празник за децата

С различни занимания и игри на открито ще бъде отбелязан Международният ден на детето – 1 юни. Инициативите се организират от Община Шумен и ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Празникът ще започне от 10,00 часа в Градската градина. По централните алеи на парка децата ще имат възможност да направят свои рисунки върху асфалта. Ще бъдат подредени и стативи, върху които малчуганите също ще могат да рисуват. Те ще са разположени на разстояние един от друг, каквито са указанията за физическа дистанция в извънредната епидемична обстановка. Забавленията в Градската градина на първи юни ще продължат с различни занимателни игри. На площадката до паметника на Тодор Колев ще има преминаване на препятствия с колело, тротинетка и ролери. За децата, които най-бързо преодолеят трасето, са предвидени награди.

На първи юни най-малките жители на Шумен ще могат да гледат безплатно в 3D формат детския анимационен филм „Кумба“. Прожекцията е в 15,00 часа в концертната зала на Младежкия дом. Децата и родителите, които желаят да гледат филма, е необходимо да си носят 3D очила. Създадена е организация за безопасност на публиката по време на прожекцията – при влизане в залата децата и родителите ще почистват ръцете си с дезинфектант и ще се използват ограничен брой места в залата. От общинската администрация отправят молба към зрителите да носят лични предпазни средства /защитна маска за лице/.

В 17,00 часа танцовите формации „Емоушън“, „Фаворит“ и „Wow“ и вокалните състави „Аврида“ и „До Ре Ми“ ще изнесат празнична програма с песни и танци пред сградата на Младежкия дом.

Празникът, посветен на Деня на детето в Шумен, ще продължи в 18,00 часа в парк „Студентски“. На откритата сцена, изградена от Община Шумен в парка, децата ще се забавляват с аниматори, които са им подготвили игри, танци и изненади. Ще има и демонстрации на фокуси. В паузите между различните занимания на сцената ще се изявят Боряна Минчева и Марианита Йорданова – ученички в 3 клас на СУ „Сава Доброплодни“, младата певица Моника Миткова и танцовата формация „Танцувалня“, които ще зарадват присъстващите със свои изпълнения, съобщават от пресцентъра на Общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *