С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

 Сава Академия празнува

За 12-ти пореден път Сава Академия отличи ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, постигнали значими резултати в областта на науката, изкуствата, спорта и гражданската доблест. Ежегодното събитие се провежда в навечерието на 24-ти май и се превръща в празник на всички таланти, които през годината са проявили упоритост, трудолюбие, постоянство и креативност. Повярвали са в себе и своите възможности, осъзнали са своите отговорности и вървейки по пътя на успеха, вдъхновяват и всички около себе си, съобщават от пресцентъра на училището.

 

На церемонията присъстваха арх. Николай Симеонов – заместник-кмет „Строителство и екология“ в Община Шумен, който от името на кмета Христо Христов поднесе своите поздравления към талантливите ученици от СУ „Дава Доброплодни“, и официалните гостите от ШУ „Епископ Константин Преславски“: доц. д-р Константин Константинов – заместник-ректор по учебна и кандидатстудентска дейност, проф. д. н. Наталия Павлова от Факултета по математика и информатика, доц. д-р Светозар Чилингиров от Педагогическия факултет; Людмила Любенова – директор на УСШ – ЦПРЛ – Шумен и Зорница Велева – председател на училищното настоятелство. Всеки един от тях връчи отличията в категориите „Природо-математически науки“, „Музика“, „Изобразително изкуство и спорт“ , Колективните награди за ученически формации, „Гражданска доблест и добротворство“ и „Дарител – активен родител“.

Наградите в категория „Хуманитарни науки“ връчи директорът на училището Албена Иванова-Неделчева, която в емоционално слово поздрави всички ученици за постигнатите успехи, за постоянството и труда, които полагат ежедневно. Тя благодари на учителите за всеотдайността и подкрепата, на родителите за съдействието и грижата, на цялата училищна общност за съпричастността, така че да могат всички деца да разгръщат своя талант, постигайки отлични резултати от национални и международни състезания и конкурси.

Празникът бе съпроводен с богата музикална програма, чието начало постави „Унгарски танц“ в изпълнение на формация „CON BRIO“. Кристияна Енчева от 1.б клас изпя песента „Златното дете“. Под диригентството на г-жа Веселка Антонова Народен хор при СУ „Сава Доброплодни“ изпълни „Лем Перо“ – обработка -Александър Христов. Публиката се наслади на прекрасния Шопски танц, в изпълнение на ученици от шести хореографски клас, с ръководител Ростислав Борисов.

Честито на отличените доброплодци, които със своите знания, умения, старание, трудолюбие и талант са достоен пример за вдъхновение и подражание и превръщат СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен в различното, единственото, уникалното училище за таланти!

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *