С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Правят Областна аптечна карта

Първо заседание на областната комисия за изработване на областна аптечна карта се проведе в Областна администрация Шумен, съобщават от пресцентъра на институцията. Председател на комисията, която е утвърдена със заповед на министъра на здравеопазването, е областният управител проф. Христо Христов. Съгласно законовите изисквания в състава на комисията са включени по двама представители на Регионалната здравна инспекция, Районната здравноосигурителна каса, Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз, по един представител на Регионалната колегия на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, на организации за защита на правата на пациентите, признати по реда на  Закона за здравето, както и по един представител на всяка от общините в областта.

Утвърдена е методика, въз основа на която ще бъдат изработени областните аптечни карти, необходими за съставянето на Националната аптечна карта. Един от основните акценти по подготовката на областната карта е попълването на две анкетни карти по образец. Едната карта трябва да бъде попълнена от кметовете или кметските наместници за всяко населено място от област Шумен. Ангажимент за организацията имат кметовете на общини заедно с Областна администрация. Втората карта ще се попълва от управителите на всички аптеки, които са открити и работят на територията на областта, като дейностите ще се координират от Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз. Срокът  за попълване на двата вида анкетни карти е 15 септември. На следващ етап работата по подготовката на областната аптечна карта ще продължи с обработка на данните, като следващото заседание на комисията ще се проведе през втората половина на месец септември.

Съгласно методиката в срок от три месеца след назначаване на областната комисия изготвената областна аптечна карта трябва да бъде представена на министъра на здравеопазването.

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *