Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 804

По Хъшовете в училище

Кабинетът по технологии и предприемачество на СУ „Панайот Волов” гр. Шумен се преобрази в петък кръчмата на Никола Тодоров – Странджата, където старият знаменосец, прототип на Вазовия герой Странджата в “Немили недраги” и “Хъшове”  посреща и гощава хъшовете с боб.

Децата показаха картина, която описва живота на емигрантите не откъм героичната му страна, а като справяне с глада и несгодите. Учениците пресъздадоха репликите на героите и цялостната атмосфера в кръчмата, а речта на Странджата бе произнесена с ораторско майсторство и въздействаща сила.

Учениците, разделени на отбори, разсъждаваха, тълкуваха и се аргументираха по поставените литературни и исторически въпроси, като отговорите си оформяха в текстов документ (WORD) – умения, предмет на темата „Текстообработка” по информационни технологии.

Това бе иновативен интегриран урок по БЕЛ, Технологии и предприемачество, Информационни технологии, История и цивилизации на тема: “Странджата в живота на хъшовете – „Немили-недраги”, III глава” в 7 а и 7 б клас. Зад идеята стоят преподавателите Димитрина Захариева, Емилия Петрова, Цветомира Георгиева, Мария Желязкова, Йордан Радев и Васил Петров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *