С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Почит за Левски

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде почетена паметта на Васил Левски. Възпоменателната церемония по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата ще се състои на 19 февруари, понеделник, от 10,00 часа пред паметника на Левски на пл. „Освобождение“, съобщават от пресцентъра на общината. Организатори на събитието са Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.

На церемонията ще присъстват кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.

Слово по повод годишнината ще произнесе доц. д-р Стефан Минков, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Ученици от втори клас на НУ „Илия Р. Блъсков“ ще представят поетично – музикален рецитал „151 години безсмъртие“.

Предишния ден, на 18.02.2024 г.(неделя), родолюбивият комитет „Кан Крум Страшни“ с подкрепата на Община Шумен организира факелно шествие по повод отбелязването на 151 годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Шествието ще започне в 17,30 часа от Руски паметник и ще продължи до паметника на Васил Левски пред Военното окръжие.

 

.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *