Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 804

Почина проф. Яни Милчаков

Проф. Яни Милчаков, снимка от 2013 г.

След тежко боледуване на 62 години почина проф. Яни Милчаков, съобщават неговите близки. Проф. Милчаков е починал днес във Военномедицинска академия в София и ще бъде погребан утре в столицата. Опелото е в 12 ч в катедралния храм “Успение Богородично”.

Яни Милчаков е роден 1955 г. в Стара Загора. Средно образование завършва в Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна, откъдето е и едно от хобитата му – дърворезбата.

Проф. Милчаков е доктор по славянска филология на Ягелонския университет в Краков (Полша) и професор по теория на литературата в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Основните интереси на Милчаков са в областта на българската литературна история, теорията на стиха, социологията на културата и масмедиите, историята на цензурата, балканистиката и славистиката.

Проф. Милчаков е народен представител в 36-то Народно събрание (1991-1992 г.). Посланик е на България в Полша (1992-1996 г.), Словакия (1998-2001 г.), Сърбия и Черна гора (2001-2005 г.). Международен експерт към ОССЕ с мисии в Украйна, Сърбия, Косово, Таджикистан и Киргизстан. Член на Сдружението на български писатели.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *