С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Почетен знак посмъртно за Краси Крумов

Журналистът Красимир Крумов да бъде удостоен посмъртно с Почетния знак на кмета на Община Шумен. Това реши на заседание в петък Комисията за присъждане „Наградата на Шумен за изкуство и култура“ за 2023 година.

Наградата се присъжда за цялостната журналистическа и публицистична дейност на Крумов. Присъствалите 13 души са гласували единодушно. 

Красимир Крумов почина на 5 септември 2023 г. на 57 г. Той работи като журналист няколко десетилетия. Бил е в екипите на регионални издания и кореспондент на национални медии, докторант на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Богатата му обща култура, дълбоките му познания в различни научни области, аналитичната му мисъл, владеенето на няколко езика, правеха материалите му изключително стойностни. В кореспонденциите си и репортажите, той влагаше цялата си душа, умееше да увлича в разказите си, които приятелите и неговите читатели очакваха с нетърпения. Обществената му ангажираност го свързваше с десетки каузи за Шумен. За съжаление смъртта го покоси дни преди местните избори миналата година, на които щеше да се кандидатира като независим общински съветник.

Предложението на комисията за удостояването на Красимир Крумов с Почетен знак на кмета на Шумен ще бъде представено на проф. Христо Христов за изготвяне на докладна, която да бъде гласувана на сесия на Общинския съвет. Наградите в културата се връчват на 11 май – Ден на Шумен.

Коментари

  • t0ny април 7, 2024 в 7:27 am

    leonatris, липсваш ни.
    от бивш съфорумец. v6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *