Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

Потомци на Симеон

Празнично начало на новата учебна година в община Велики Преслав сложи септемврийският училищен звънец, който отекна в сърцата на ученици, учители и родители.

На тържественото откриване на учебната 2019/2020 година в Основно училище „Свети свети Кирил и Методий” кметът на община Велики Преслав д-р Александър Горчев пожела на „На добър час!” на всички, които с трепетни емоции прекрачват прага на родното училище. „Водени от своите учители днес поемате към безкрайните хоризонти на човешкото познание. Бъдете ученолюбиви, дерзайте смело в полето на знанието и не забравяйте, че от Велики Преслав започва духовното раждане на българския народ – със славянските първоучители Кирил и Методий, с делото на първите книжовници и Златния Симеонов век. Винаги помнете, че сте потомци на Симеонова България, дала писмеността на над 200 милиона православни християни”, каза в словото си градоначалникът.

Кметът Александър Горчев и по-големите ученици поведоха към класните стаи първокласниците, които окуражавани от усмивките на своите учители, нетърпеливо разгърнаха букварите и учебните тетрадки. За двайсет малки ученици, днешният първи учебен ден е още по-специален, защото на прага на новата учебна година получиха ранички и пособия лично от кмета на община Велики Преслав.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *