С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Постижения на игрището, цели в производството

Шуменската компания „Алкомет” проведе традиционния си спортен празник на Шуменското плато. Стотици служителите на компанията се събраха на „осиновената” от „Алкомет” поляна, в близост до Шуменската крепост и заедно спортуваха и се забавляваха през целия ден. Поздрав с модерни танци в началото на спортния празник отправиха деца от ДГ „Дружба“. Официален старт на празника даде мажоритарният собственик на „Алкомет” Фикрет Индже. Председателят на надзорния съвет на компанията, който е и почетен гражданин на Шумен също по традиция вече, разказа пред местните репортери за инвестиционните планове на “Алкомет”.

„Алкомет“ АД ще инвестира 50 млн. евро в сгради, машини и съоръжения през тази година. „Целта ни е да увеличим капацитета си, да подобрим качеството и да излезем на пазара с нови продукти. Във връзка с това започваме инвестиция на стойност около 50 млн. евро. С тази инвестиция „Алкомет“ ще изкачи още едно стъпало нагоре“, каза Фикрет Индже.

На въпрос дали през последните години на фона на пандемията от коронавирус, световната икономическа криза и войната в Украйна е имало моменти, в които си е помислял да си тръгне от Шумен, Фикрет Индже отговори така:

„Аз имам един такъв слоган. Айше, какъв е слоганът? (Айше Музаферова, PR мениджър на „Алкомет“ отговаря: Never Give Up – никога не се предавай). Наистина имаше неприятен ефект върху нас всичко това, но по никакъв начин изобщо не сме си помисляли да оставим работата и да се махаме. Аз имам един син, който работи тук в завода. Тук имам много братя и сестри, които работят с нас заедно и които са с нас постоянно – за тяхното бъдеще изобщо няма да се откажем, Never Give Up. И в момента вече я прехвърляме тази криза, трудно е, но ще се справим. Има проблеми на пазарите. Пазарът изцяло се промени, увеличиха се енергийните разходи, себестойността се увеличи. Нашият пазар е европейският и щатският. На тези пазари има свиване и това ни се отразява негативно. Но имаме толкова млади колеги, които ще се потрудят и ще решат проблемите. Залъкът не идва сам, трябва да се отиде и да се вземе”, каза Фикрет Индже.

А младите, по-възрастните и още по-възрастните му колеги и служители, освен, че се раздават в завода, се раздадоха максимално и на импровизираните игрища на “площадката на “Алкомет””. В спортните игри участие взеха много от служителите на компанията – четири тима премериха сили в турнира по футбол на малки вратички, състезание имаше и по волейбол, канадска борба, дартс и теглене на въже. За най-малките членове на голямото семейство на „Алкомет” имаше много изненади.

В турнира по Футбол първенци станаха Валцов цех, следвани от Пресов цех и Леярен цех.

На Дартс най-добри бяха Деница Минева и Любомир Методиев от отдел Финанси, следвани от Росен Стойков и Валентин Стоянов. На трето място се наредиха Даяна Стоянова и Росен Минчев.

Леярен цех взе победата по волейбол, следвани от Административен отдел и Валцов цех.

Канадската борба: първо място бе за Никола Желязков, второ за Рейхан Ахмед и трето за Виктор Геренски.

Теглене на въже: първо място – Пресов цех, второ – Валцов 2 и трето Административен отдел.

Последният главен редактор на спрелия вече да излиза вестник “Шуменска заря” подари на собственика на “Алкомет” броя на вестника, в който се съобщава за началото на строителството на алуминиевия комбинат в Шумен през 1974 година.

 ( 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *