С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Посрещаме Еньовден

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ организира традиционния фестивал „Зелени слънца“, посветен на Еньовден. На 24 юни – понеделник, на поляната до информационния център на паметник „Създатели на Българската държава“ ще посрещнем изгрева на Еньовден, който настъпва в 5.33 часа. Ще бъде сплетен венец от билки, под който всички ще преминат в ритъма на Еньовско хоро. Вярва се, че на този ден слънцето дарява крепко здраве, а набраните по изгрев билки имат най-голяма лечебна сила.

В празника ще се включат и преподаватели от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, които са подготвили забавна викторина за присъстващите, а правилно отговорилите ще получат награди. Очаква се да присъстват производители на билкови и еко продукти, фолклорна група от читалище “Св. Св Кирил и Методи“ е подготвила чай и билкови напитки.

Припомняме, че на 24 юни православната църква почита Св. Йоан Кръстител. Пазнуват хората с имена Йоан, Йонко, Яни, Яна и Янка, Калоян, Ива, Ивка, Ивана, Деян, Дилян, Дияна и други.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *