С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Посланикът на Франция в Шумен

Първо посещение в Шумен на извънредния и пълномощен посланик на Френската република у нас Н. Пр. г-н Ерик Льобедел /вдясно/.

Областният управител проф. Стефан Желев прие извънредния и пълномощен посланик на Френската република у нас Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, който днес е на първо посещение в област Шумен. На срещата присъстваха заместник- областният управител Ширин Вели и съпругата на френския дипломат г-жа Бриджит Вала- Льобедел.

По време на разговорите Н.Пр. Ерик Льобедел прояви интерес към структурата, отговорностите и задълженията на областните управители в страната.

Проф. Стефан Желев представи икономическата характеристика на област Шумен, акцентирайки върху неравномерното икономическо развитие на отделните общини в региона и необходимостта от инвестиции в по-малките общини.

Областният управител запозна френския дипломат с богатото културно-историческо наследство в региона, който от своя страна сподели, че някои от забележителностите ще има възможност да  посети при визитата си. Двамата обсъдиха възможностите за развитието на туризма в региона и за популяризиране на историческите ни дадености.

В края на разговора областният управител проф. Стефан Желев и Н. Пр. г-н Ерик Льобедел изразиха задоволството си от ползотворната среща и намеренията си за задълбочаване на взаимното сътрудничество.

Кметът на Шумен Любомир Христов посрещна френския посланик.

По-рано сутринта френския посланик се срещна с кмета на Шумен Любомир Христов. Льобедел е проявил интерес към индустриалния парк в Шумен, както и към възможността за откриване на френска специалност в Университета.

По време на пресконференцията посланикът определи като голям успех и гостуването на Преславското златно съкровище в Лувъра. “Изложбата допринесе за един по-добър поглед от Франция към България и Шуменска област. Именно затова ще се срещна с кмета на Велики Преслав, за да го поздравя за тази експозиция. Ще можем да продължим сътрудничеството върху солидна база”, каза посланик Льобедел.

Г-н Льобедел ще посети Томбул джамия и археологически резерват Шуменска крепост, а по-късно ще отпътува за Велики Преслав.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *