С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Посланикът на Казахстан в Шумен

По -рано сутринта посланикът на Казахстан се срещна с ръководството на Шуменския университет. Ректорът проф. Георги Колев му връчи плакет по повод 50 години на висшето училище. Снимка ШУ

Извънредният и пълномощен посланик на Република Казахстан у нас Негово Превъзходителство г-н Темиртай Избастин днес е на посещение в област Шумен, съобщават от пресцентъра на областта. Визитата е по покана на областния управител д-р Владимир Йолов, който разговаря с високия гост в сградата на Областната. В разговорите участваха заместник-областният управител Николай Колев и представители на ръководството на община Шумен.

Посланикът на Република Казахстан посети Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Негово превъзходителство Темиртай Избастин направи дарение от книги на библиотеката, откри изложба и се срещна с младата изпълнителка Славея Иванова – носител на голямата награда – Гран При на XIX Международен конкурс за вокални изпълнители „Златен микрофон“ – 2022 г., провел се по-рано тази година в Република Казахстан.

В програмата на посланика на Република Казахстан са включени посещения в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Държавно предприятие „Кабиюк“, Индустриален парк, Томбул джамия и Паметник „Създатели на българската държава“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *