С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Послание за Рожен

“Оттука започва България” е посланието на област Шумен, избрано сред 55 предложения, което ще бъде изпратено за инициативата Пилон „Рожен“. То бе предложено от Бета Хараланова с мотива, че това е първият стих на химна на Шумен. Посланията на всичките 28 административни области, ще бъдат гравирани на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, над която на 111-метров пилон на Роженските поляни  ще се вее българското национално знаме.

Областният управител проф. Христо Христов поздрави Бета Хараланова, като й връчи плакет на Областния управител на област Шумен и ваучер за книги. Той се срещна и с автора на стихотворението „Оттука започва България“ Антонин Горчев, за да го информира за инициативата и решението на комисията. Антонин Горчев изрази подкрепата си и изтъкна, че са много събитията и знаковите обекти във вековната история на нашия регион- първите столици Плиска и Велики Преслав, Мадарския конник, Златния век на българската книжнина, културния и духовен живот в Шумен през епохата на Възраждането, които по безспорен начин доказват, че „Оттука започва България“.

Посланието на област Шумен беше избрано от комисия с председател областния управител проф. Христо Христов и членове: проф. Димитър Попов, проф. Добромир Добре и доц. Виктория Ковчазова от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Даниел Руменов – директор на Регионален исторически музей Шумен, д-р Александър Горчев-директор на Археологически музей „Велики Преслав“, Светлана Милева – началник на Регионално управление на образованието Шумен, Татяна Вътова-Връзки с обществеността на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“, Даниела Вичева-ст. експерт в отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в община Шумен, Красимира Димитрова-мл. експерт отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в община Шумен, Йорданка Кръстева- гл. юрисконсулт в Областна администрация Шумен.

Комисията разгледа и обсъди 55 предложения, които бяха получени и участваха в обявения от Областна администрация конкурс за послание, представящо най-точно  особеностите и уникалните дадености на област Шумен.

Областният управител проф. Христо Христов изказва благодарност на всички, които се включиха в конкурса. Избраното послание ще бъде изпратено до Областна администрация Смолян за реализация на инициативата.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *