С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Послание в 7 думи

 

Областният управител проф. Христо Христов се обръща с апел към жителите на региона да участват с предложения за послание на област Шумен в проекта „Пилон Рожен“, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Проектът предвижда на Роженските поляни да бъде изграден 111-метров пилон, на който ще се вее българското национално знаме. Пилонът ще бъде издигнат на надморска височина от 1430 м., ще е най-високият в Европейския съюз, а знамето ще се вижда от километри разстояние.

Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да  бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.

В тази връзка и с цел най-точно да бъдат представени особеностите и уникалните дадености на област Шумен, Областна администрация обявява конкурс за послание на област Шумен. Посланието трябва да съдържа до 7/седем/ думи и да е на български език. До 17 февруари /петък/ своето предложение може да направи всеки, който желае да се включи. Предложенията могат да се подават на електронните пощи на Областна администрация-Шумен oashumen@oblastshumen.government.bg, press@oblastshumen.government.bg или в Центъра за услуги в сградата на администрацията на адрес бул. „Славянски“ №30.

Жури ще разгледа и ще извърши подбор на получените предложения. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, а авторът му ще получи награда.

Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти. За тази цел стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *