С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Порицаха Драев

Декларация срещу „Непристойни действия, проявени по време на заседанието на   Общинския съвет – гр. Шумен на 29.07.2021 г.”,  разпратиха до медиите от офиса на Ася Аспарухова –председател на Общинския съвет. Поводът за нея е непристойното поведение по време на сесията на съветника Добромир Драев, който нападна вербално и физически бившия кмет и общински съветник Красимир Костов, обвинявайки го в лъжа, въпреки показаните финансови документи за 100 000 лв., с които скаутски клуб „Мадарски конник” е бил финансиран от общината през годините.

В Декларацията се казва: „Всички ние, общинските съветници при Общинския съвет – гр. Шумен, категорично заявяваме, че не приемаме и възразяваме срещу каквато и да е проява на физическа или вербална агресия. В цялата досегашна история на Общинския съвет никога не е допускано или толерирано насилие. Подобно поведение е не само недопустимо, но грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото.

Винаги в работата ни като общински съветници сме работили в дух на диалогичност и конструктивност. Трябва да бъдем пример за обществото и с действията си да изграждаме доверие между гражданите и местната власт. Не бихме искали да допуснем такъв единичен случай да урони авторитета на институцията, граден с години. Агресията е проблем на обществото и трябва да полагаме усилия да не я допускаме сред нас”, завършва текстът.

Декларацията е подписана от групите общински съветници от ПП ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС , Местна коалиция ДБГ , “Демократична България – обединение”, ПП ВМРО и Партия “Български социалдемократи”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *