С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,884

Помощ от БТТИК

Девет фирми, членове на Българско-турската търговско индустриална камара (БТТИК), се включиха в дарителски кампании за набиране на средства. На 24 март председателят на УС на Камарата Фикрет Индже призова членовете й да се включат с дарения в битката срещу коронавируса. Той даде личен пример и дари на общинския щаб в Шумен 100 хил. лв.

Само преди ден фирмата „Сартен България“ АД, чийто собственик Зеки Саръбекир е председател на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външно-икономически връзки в Турция /ДЕИК/,  дари също голяма сума на посолството на Република Турция. Средствата ще отидат за храна, вода и дезинфектанти на шофьорите на тирове на българско-турската граница.

5000 лева дари на общинския щаб в Шумен строителната фирма „Билл инженеринг“ ЕООД. Това обяви собственикът й Бюлент Кямилов. Фирмата изпълнява няколко строителни обекта в града.

По-рано в акцията с дарения се включиха „Сарк България“АД, Енпай Трансформър Компонентс България“ ООД, „Камбро Озей БГ“ ЕООД, „Соло Текстил“ ЕАД, „Ал и Ко“ АД и „Караджъ Турс Интернешънъл“ ООД.

Общите събрани средства от членове на Камарата, дарени на различните благотворителни фондове в страната, надхвърли 200 хиляди лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *