С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Полицията с изнесени приемни

Гл. инспектор Веселин Райнов в село Кюлевча.

Срещи с кметове на селата Кълново и Янково проведоха мобилни полицейски екипи от областната дирекция на полицията в Шумен. Инспектори от криминална, охранителна и икономическа полиция посетиха селата по утвърден от директора на ОДМВР- Шумен график. Тяхна задача беше да установят има ли нерешени проблеми, поставени пред полицейските служители, които обслужват населените места.

Кметът на Янково Веселин Петков (първият вляво)

Кметът на село Янково Веселин Петков съобщи, че след ремонт на пътя и полагане на нова настилка се забелязва, че водачите на автомобили се движат с по-висока скорост. Възстановени са два ограничителя на скоростта тип „легнал полицай“, но по ул.“ Възраждане“ има прав участък, който предразполага развиване на по-висока скорост. Към момента маркировка няма, пътни знаци също липсват. Ще бъдат изготвени съответните сигнални писма до отговорните за това институции, както и ще бъде засилен контролът на пътното движение в региона.

При кметския наместник на село Кълново Жельо Желев

Кметският наместник на Кълново Жельо Желев сподели, че обстановката в селото е спокойна, няма нарушаване на обществени ред. Кметовете на двете села допълниха, че са в постоянен контакт с полицейските служители, които обслужват района. Инспекторите от криминална, икономическа и охранителна полиция им заостриха вниманието за опитите за телефонни измами. Оставени са листовки, които да бъдат раздадени на възрастните и самотно живеещи хора в двете села. В тях е описано какво да правят ако получат обаждане от непознат по телефона, който им иска пари.

На срещите присъства и началникът на УПБЗН- Смядово мл.експ. Митко Митев, който припомни правилата за пожарна безопасност в зимния сезон, като препоръча да се почистват редовно комините в домовете на хората, които ползват печки на твърдо гориво и да не се оставят лесно горими предмети до тях.

В същото време при изнесен прием в Кюлевча началникът на РУ- Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов използва повода за среща с жителите на населеното място, за да им изнесе беседа за превенция на телефонните измами. Напомнено им беше да не допускат непознати в домовете си, за да не станат потърпевши от кражби или други посегателства.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *