Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 510

Полицай спасява ученици


Полицай от ОД на МВР в Шумен спасява ученици, изпаднали в тежка ситуация в и без това трудните дни на обучение в дистанционна среда. Не става въпрос обаче за тийнейджъри, изпадали под влиянието на лоши другари, наркотици, или престъпни групи. Ст. инспектор Десислав Райчинов се притичва на помощ когато хлапета на негови колеги, приятели, съседи и онлайн познати закъсат със… задачите по математика.

“Решаването на задачи ми доставя удоволствие, а и нали това съм завършил.” – обяснява за “спасителската” си дейност на математик в обедната почивка ст. инспектор Райчинов. Завършил е “Математика и информатика” в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и няма задача по математика от материала на малките до най-големите, която да не може да реши. Стига да има решение. “Независимо, че не преподавам математика, налага се, когато ме потърси най-често някой познат родител, да помогна”.  “Задачата” е не просто да реши задачата, но и да я обясни. “Питат ме може ли да погледнем, да видим, да предложим начин да обясним на детето трудната задача.” – обяснява полицаят.

Имало е случаи задачата да не може да бъде решена, но при тях причината е била в сгрешени условия. “Миналата година изпращах дори на една колежка математичка да види една такава задача. Учителят предварително трябва да си е решил задачите от урока, който преподава на учениците”. – коментира математикът-полицай.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *