Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Поздравление от кмета

Книжка с послание на кмета Любомир Христов ще получи по традиция в първия учебен ден всеки първокласник в училищата в община Шумен, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация.

„Книга за първокласника“ е на издателство „Пан“. От нея бъдещите ученици ще се запознаят с основни понятия, които ще им станат ежедневие – училище, класна стая, училищен двор, занималня, съученици. Ще разберат какви пособия са им необходими за първия учебен ден, ще видят как се изписват буквите и цифрите. Но най-важното – ще научат първите уроци за историята и природата на Родината. Защото “Книга за първокласника” е една малка книга за България, пишат в анотацията на книгата авторите Цанко Лалев и Любомир Русанов.

Часове преди началото на новата учебна година Любомир Христов се обърна към всички ученици, родители и учители. Ето и текста на неговото обръщение:

“Скъпи учители и ученици, уважаеми родители,
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай началото на новата учебна година.
15 септември винаги е бил празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Зная, че приятните емоции днес са смесени и с вълнението от предизвикателствата, пред които сме изправени. Сигурен съм обаче, че всички заедно – учители, родители и ученици ще направим завръщането на нашите деца в училище положително преживяване и ще им помогнем да усетят удоволствието от ученето.
Скъпи ученици, бъдете устремени и мотивирани, любопитни, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигате. През тази година вашето училище ще бъде по-различно и от вас ще се изисква повече отговорност, самостоятелност и дисциплина. Доверете се на вашите учители, уважавайте техния труд, учете се така, че всички ние да се гордеем с вас.
Скъпи първокласници, днес за първи път ще прекрачите прага на вашето училище. За първи път ще чуете училищния звънец, с който ще започне дългият път на вашето образование. Тук ще срещнете любимия учител, най-добрите приятели и завинаги ще обикнете и ще запомните това място.
Уважаеми учители, продължавайте да вдъхновявате вашите ученици и да правите училището по-интересно за младите хора. Давайте им стимул да се стремят към нови знания, които ще ги направят по-уверени в себе си. Обичайте професията си и се радвайте на успехите на своите ученици.
Уважаеми родители, насърчавайте децата си, помагайте им да се справят в училище и подкрепяйте усилията на техните учители.
Желая на всички успешна нова учебна година.
На добър час!
Любомир Христов, кмет на община Шумен”

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *