С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Пожарникари и спасители в действие

През изминалите 72 часа дежурните противопожарни и спасителни екипи са отработили повече от 50 сигнала за произшествия, най-много са били отработените сигнали през последните 24 часа – 33, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

На 24 ноември екипите са реагирали на сигнал за пожар в газово табло на ул.“ Съединение“ в Шумен, погасен е пожар в метален контейнер за отпадъци на бул. „Велики Преслав“ в Шумен- без материални загуби.  Малко след 22 часа е оказано помощ на паднал мъж в санитарно помещение в жилище във Велики Преслав. Спасителният екип отстранил вратата. Помогнал на възрастния мъж като го пренесъл до леглото. Прегледан бил от екип на ЦСМП. В следобедните часове в петъчния ден екип на РСПБЗН- Нови пазар оказал съдействие за пренасяне на болна жена от жилището й в града до екип на спешна помощ.  Малко след 22 часа екип на РСПБЗН – Нови пазар реагирал на сигнал за увиснал и искрящ кабел на ул.“ Мусала“ в града. Мястото било обезопасено.

На 25 ноември  малко след 13:30 часа екип на РСПБЗН- Шумен премахнал паднал клон върху пътното платно на бул.“ Велики Преслав“ в Шумен .  В 04:22 часа на 26 е потърсено съдействие за премахване на паднало дърво на пътното платно на ул.“ Рафаил Попов“ в Шумен. Екип от шуменската пожарна нарязал и премахнал дървото. Сигнал за паднало дърво на пътя между село Дибич и Шумен е приет в 04:34 часа на 26 ноември. Към мястото на произшествието е насочен спасителен екип. По пътя екипът заварил шест паднали дървета, които били нарязани и отстранени, пътят бил обезопасен.

Паднало дърво на бул.“ Симеон Велики“ в Шумен било премахнато малко след 5 часа сутринта от спасителен екип на РСПБЗН- Шумен.

Малко след 5 часа е потърсено съдействие за премахване на паднало дърво върху лек автомобил на бул.“ Мадара“ в Шумен. На място екипът установил, че бил затиснат автомобил Ауди, предното стъкло на автомобила било пробито от клон. Клоните били премахнати, мястото разчистено.

Премахнато било паднало дърво до пощата във Велики Преслав и на пътя между селата Марково и Кюлевча.

33 са посетените сигнали за произшествия през последните 24 часа. Малко след 6 часа са разчистени четири паднали дървета от пътното  на ул. „Владайско въстание“ в Шумен, проправен бил път за снегорин, разчистени били паднали клони върху лек автомобил Фолксваген „Пасат“ .  Малко след това било премахнато паднало дърво върху лек автомобил и върху пътя на бул.“ Ришки проход“ в Шумен.  Премахнато било паднало дърво върху лек автомобил на бул.“ Мадара“, от пътното платно на ул.“ Жечко Попов“ в Шумен.

 Оказано е съдействие и са евакуирани хора от пътя межди село Велино и Царев брод. Евакуирани са хора от землището на село Васил Друмев, и от закъсал автомобил до село Илия Блъсково, евакуирани са и хора от лек автомобил край село Пристое.

 Премахнати са паднали дървета върху лек автомобил Тойота и върху пътното платно на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен, върху леки автомобили  и пътното платно на ул.“ Колю Фичето“ в Шумен, на бул.“ Симеон Велики“ , където имало паднало дърво на пътното платно и върху лек автомобил Пежо, върху три леки автомобила на бул.“ Мадара“ в Шумен. Премахнато било паднало дърво върху лек автомобил на ул.“ Одрин“ в Шумен, от лек автомобил Фолксваген на ул.“ Средна гора“ в Шумен.

Премахнати са паднали дървета от пътното платно във Велики Преслав, до Омуртагов мост, разчистени са паднали клони и дървета на ул.“ Матей Преображенски“ във Велики Преслав, на ул.“ Александър Стамболийски“ във Велики Преслав, по пътя за село Имренчево. Премахнати са паднали дървета на ул.“ Стефан Караджа“ , част от клоните на които засегнали паркирани леки автомобили, премахнато е паднало дърво на ул.“ Любен Каравелов“ в Нови пазар, на пътя за село Енево, на ул.“ Плиска“ в Нови пазар, на ул.“ Димитър Благоев“ в Каспичан, на ул.“ Люлин и ул.“ Балкан“  и ул.“ Плиска“ , ул.“ Петър Берон“ в Нови пазар.

Спасителен екип оказал техническа помощ и обезопасил паднали ел. проводници на пътното платно на ул.“ Дебър“ в Шумен.

Ликвидиран бил пожар в лек автомобил на ул.“ Пирин“ в село Хитрино малко след 15:30 часа вчера. Оказана е техническа помощ на снегопочистващ автомобил край 5-ти километър.

 Оказано е съдействие и са евакуирани хора от пътя межди село Велино и Царев брод. Евакуирани са хора от землището на село Васил Друмев, и от закъсал автомобил до село Илия Блъсково. Евакуирани са възрастни хора и две деца до манастир Патлейна. До обителта спасителите стигнали след като разчистили множество клони и паднали дървета по пътя. Хората са евакуирани, били с проходим автомобил, слезли са заедно с екипа до главния път.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *