Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Пожари и други произшествия

693 пожара са гасили от началото на годината огнеборците от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Екипи обаче са излизали не само заради пожари – общо произшествията на които са реагирали са 1089, в 345 случая е оказвана техническа помощ или са извършвани аварийно-спасителни действия, 51 са други произшествия. Данните изнесе днес комисар Иван Иванов, директор РДПБЗН- Шумен. През миналата година  са възникнали 994 произшествия, като пожарите са били 647, аварийно-спасителни дейности и техническа помощ са  290 и 57 други произшествия. Годината с най-много “бели” е била 2012 – тогава е имало 1720 регистрирани произшествия.

Комисар Иванов представи и контролната дейност на дирекцията – извършени са  27 комплексни,  427 контролни и 162 тематични проверки в обектите. За отстраняване на констатирани нарушения са връчени 166 противопожарни разпореждания. За допуснати административни нарушения са съставени 29 акта. Служителите осъществяващи държавен противопожарен контрол в областта на новото строителство са изготвили 110 становища по проектна документация, изготвили са 26 становища за строежи и са участвали в 62 държавни приемателни комисии.

По направление защита на населението са проверени 160 обекта, при които са съставени 146 констативни протокола и са връчени 22 констативни актове. От началото на годината в пожари са загинали шестима. За последните пет години загиналите при пожари са както следва: 2019 г. – 3, 2018 г. – 2, 2017 г. – 1 и 2016 г. – 1.

Приоритетните задачи, които стоят пред Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и в частност пред Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен към настоящия момент са доразвиване и обучение на доброволни формирования, както и качествена превенция и обучение на населението с цел защита от природни бедствия. В тази връзка на територията на област Шумен в процес на изграждане е един от шестте областни учебни центъра за обучение на населението за действия при природни бедствия.

За професионално изпълнение на важна служебна задача, благодарение на предприети бързи, точни и прецизни действия – не е допуснато разпространение на пожар в близост до квартал Дивдядово и във вилната зона на град Шумен с „Индивидуална парична награда“ са наградени 30 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен от Министъра на вътрешните работи.

За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от МВР с „Писмена похвала“ е награден директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен от Министъра на вътрешните работи.

За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна професионална задача и по повод професионалния празник на служителите от МВР с „Писмена похвала“ е награден 1 служител на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *