Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Под ритмите на Тумбаито

Известният музикант Калин Вельов и латино групата „Тумбаито“ ще изнесат концерт в Шумен на 14 юни, понеделник, от 20,00 часа на откритата сцена в парк „Студентски“. Спектакълът е с вход свободен за зрителите и е част от националното турне на формацията.

В него ще вземат участие итанцьори от шуменския клуб по спортни танци „Фея Данс“.По време на концерта шуменската публика ще се наслади на златни български и латино шлагери от 60-те и 70-те години, изпълнени от музикантите в латино аранжименти.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен и Министерството на културата.

Тумбаито е първата по рода си латино формация в България, която изпълнява 100% танцувална салса. Групата има зад гърба си концерти със световно известните имена Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове и на международни салса фестивали в България, UK, Румъния, Турция, Македония и Кипър. Репертоарът е подбран специално да задоволи както феновете на латино музиката, така и салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.

В края на 2013 г. Тумбаито издаде албум с латино кавъри на популярни български песни от 60-те години досега. В проекта са включени култови автори и творци, доказали се през годините, а песните от албума са сред най-големите хитове на България през 60-те и 70-те години, аранжирани в латино версии от Тумбаито. Сред тях са „Ропотамо“, „Нетърпение“, „Една девойка ме попита“, „Урок по танци“, „Болката отляво“, „Тъмнокосо момиче“, „Сбогом, море“, присъствали в челните позиции на музикалните класации на БНР и БГ радио.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *