С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Подпалвач по небрежност

44-годишен мъж е бил задържан за 24 часа в РУ на МВР в Шумен за причиняването на огромен пожар, засегнал няколко имота в село Каменяк, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Според журналиста Салим Салих, чийто имот е бил също застрашен от пламъците, мъжът е гастарбайтер, който работи в Германия и при идването си за отпуската в България е подпалил сухи треви за да си чисти двора.

“Много труден ден. Заедно със съседи опазихме имота ни от пожар. Небрежен гастарбайтер, работещ в Германия, пали сухите треви в двора си в село Каменяк. Огънят се прехвърля в дворовете на съседите. Изгоря напълно сайванта и голяма част от покрива на къща на наш съсед. Заедно със съседи и с бързата реакция на пожарната от Шумен се предотврати пожара от съседите да ни нанесе вреди. Благодарности на пожарникарите, взели участие в гасенето на пожара в село Каменяк днес.” – написа Салим Салих.

Според официалната информация от ОДМВР В 13:57 часа в сряда в дежурната част на РДПБЗН- Шумен е прието съобщение за пожар на сухи треви на ул. ” Георги Бенковски” в село Каменяк. Към адреса е насочен противопожарен екип от шуменската пожарна. След пристигане на място огнеборците заварили да горят покрив на къща и навес и около 50 000 кв.м сухи треви и храсти. На помощ в гасенето и ликвидиране на огъня са пристигнали още два екипа от шуменската пожарна.

Изяснено било, че 44-годишен мъж запалил в двора на къщата си сухи треви и храсти. Пламъците се прехвърлили към съседен имот. Силният вятър допълнително затруднил пожарогасенето.  Ликвидиран е с помощта на 29 тона вода, ръчни пожарогасители и пяна. Унищожена е овощна градина с площ от около 2000 кв.м. и около 50 кв. м. покривна конструкция на къща, собственост на 32-годишен шуменец. Огнеборците спасили от опожаряване 6 къщи в село Каменяк. За извършено престъпление по чл.331 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. 44-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Пожар заради небрежно боравене с огън е гасен и в Стоян Михайловски. В 20:56 часа на 3 август е приет сигнал за пожар в отпадъци в землището на село Стоян Михайловски. На място е насочен екип на РСПБЗН- Нови пазар. Установено било, че пламъците тръгнали след небрежност при боравене с открит огън. Пожарът, на площ от около 500 кв.м. , е ликвидиран с помощта на 4 тона вода. Материални загуби не са допуснати.

Снимката е от пожара в Стоян Михайловски

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *