Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Подменят контейнери за текстил

От днес, 18 януари (вторник) до 21 януари (петък) в Шумен ще бъдат подменени пет от контейнерите за събиране на ненужни дрехи и обувки поради смяна на фирмата, която ги обслужва, съобщават от пресцентъра на Общината. Новите съдове са в бял и зелен цвят и са ясно обозначени с надпис „Дрехи и обувки“. Те ще бъдат разположени на същите места, където досега се намираха и предишните: ул. „Съединение“ (на паркинга източно от сградата на общината), на ул. „Панайот Волов“ (на кръстовището с ул. „Вит“ до детската площадка), в кв. „Добруджа“ на ул. „Каварна“ (на кръстовището с ул. „Съединение“), в кв. „Тракия“ на ул. „Родопи“ (на кръстовището с ул. „Тракия“) и в кв. „Боян Българанов“ на ул. „Самара“ (срещу СУ „Трайко Симеонов“).

Докато приключи подмяната на петте контейнера гражданите могат да ползват останалите 10 контейнера за текстилни изделия. Те са поставени на паркингите на хипермаркет „Кауфланд“ 1 и „Кауфланд“ 2, на бул. „Плиска“ (паркинг в Градската градина), в кв. „Тракия“ (ул. „Дедеагач“ на кръстовището с ул. „Никола Вапцаров“), ул. „Университетска“ (до северния вход на парк „Студентски“), ул. „Софийско шосе“ (на тротоара срещу ДГ „Пролетна дъга“), ул. „Август Попов“ (до хотел „Шумен“), в близост до Безистена (срещу детската площадка), в кв. „Боян Българанов“ на ул. „Ген. Драгомиров“ (до ДГ „Светулка“) и на пл. „Гривица“ (до детската площадка).

От общинската администрация напомнят, че ненужните дрехи и обувки трябва да бъдат опаковани в найлонови торби, преди да се сложат в съдовете.

През 2021 година в контейнерите бяха събрани и предадени за оползотворяване близо 92 тона текстилни отпадъци. В съответствие с нормативните изисквания за прилагане на мерки за намаляване на депонираните отпадъци събраните количества в съдовете се сортират и предават за последваща преработка.

Предстои през следващите дни в Шумен да бъдат поставени още два нови контейнера за събиране на стари дрехи, обувки и аксесоари. Единият ще бъде сложен на паркинга на ул. „Преслав“ зад Сити център, а другият – северно от блок 2 в ж.к. „Херсон“. Заедно с новите два контейнера общият брой на съдовете за събиране на текстилни изделия в града ще станат 17.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *