Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 150

Нов водопровод в Дивдядово


От днес, 23.09.2021 г, ВиК – Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово на гр. Шумен и прилежащите сградни водопроводни отклонения. Подмяната се извършва превантивно и едновременно с асфалтиране на улицата, съобщават от пресцентъра на водното дружество и уточняват, че по време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомявани.
„Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.
В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод от етернит, с нов, от полиетилен, включително 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.
Проектът е част от програмата на ВиК – Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *