С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Подкрепа за Конника


Средства за модернизиране на Информационния център в Националния историко-археологически резерват “Мадара” ще осигури “BILLA България” чрез кампанията си “Ние обичаме България”, съобщи пресцентърът на община Шумен, по чийто проект ще стане модернизацията.

В експозиционната зала на музея ще бъдат монтирани нови мултимедийни технологии и оборудване, а проектът на община Шумен предвижда да бъде изградено изложбено пространство, място за прожекции на филми и кът за “виртуална реалност”, който ще даде възможност историко-археологическият резерват да бъде представен чрез 3D възстановки и анимации. Ще бъде обособен и детски кът с необходимото обзавеждане и разработката на образователни програми, адаптирани за различни възрасти. Предвижда се изграждане на алейно и художествено осветление, места за отдих, ще се поставят и нови информационни табели.

Предложението беше представено на специална пресконференция в сряда в галерия “Средец” в Министерството на културата в София с участието на зам.-кмета по образование и култура Найден Косев и директора на РИМ Даниел Руменов.

Целта на кампанията “Ние обичаме България”, която се провежда за втора поредна година, е да подкрепи един от 100-те национални туристически обекта, нуждаещ се от поддръжка и реставрация. През тази година BILLA България ще осигури средства за Националния историко-археологически резерват “Мадара”, събрал в едно богата история, разнообразие от археологически паметници, красива природа и уникален скален релеф – Мадарският конник, включен в списъка на ЮНЕСКО като културна ценност със световно значение.

Партньори в кампанията на “BILLA България” са Община Шумен, Регионалният исторически музей, Министерство на транспорта, Министерство на културата, Министерство на туризма. Парите ще дойдат от нас – купувачи и зрители, които си купим билети за кулминацията на кампанията – концерт на 31 май в зала “Арена Армеец” в София с акцент върху народната музика, стана ясно по-късно в сряда. В концерта участие били потвърдили “100-те кабагайди”, певиците Преслава, Десислава, Орлин Павлов, Орлин Горанов, Панайот Панайотов, както и известният изпълнител на народа диджей Сто кила. Всички постъпления от продажбата на билети ще бъдат разходвани за проекта, твърдят организаторите. Отделно в търговските обекти от веригата магазини щели да бъдат включени в продажба торбички, брандирани с “Мадарския конник”. По един лев от всяка продадена торбичка ще бъде дарявана също за каузата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *