Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 586

Подкрепа за бедните

„Като отговорен човек и ваш общински кмет, аз приех своето решение относно гладуващите в делегираната ми Община и искам да ви уведомя, че ако сред вас има хора или семейства, които изнемогват и не получават никакви средства, нека своевременно да уведомят кметовете на селата, както и кварталните кметове на Върбица“, се казва в Обръщение на кмета на Върбица Мердин Байрям към жителите на Общината във връзка с настъпващата икономическа и социална криза заради пандемията от коронавирус. Повод му дават неговите лични наблюдения, както и собствено своеобразно социологическо проучване в социалната мрежа, където се натъкнал на много проблемни случаи.

Поради този факт, той е сформирал специална комисия от общински служители, които ще посетят и ще се запознаят с всеки сигнал на място, след което ще информират кметското ръководство. След обстоятелна оценка на положението ще бъде взето решение по какъв начин може да бъдат подпомогнати нуждаещите се от храна, или хранителни продукти. Мердин  Байрям подчертава в Обръщението си, че проблемът в тази посока е държавен, но той приема свое решение в подкрепа на хората, които изнемогват в кризата. Средствата ще бъдат от реализираните икономии в общинския бюджет и от дарители.

„След Пандемията, от която дай Боже да се измъкнем живи и здрави, Светът няма да е същият и ние ще сме длъжни да преосмислим целия си живот, заедно с приоритетите в него! Сега като никога сме длъжни да подхождаме към всеки разход от семейния си бюджет внимателно и икономично, за да не подлагаме близките и семействата си на гладуване! Управлявайте дори малкото което имате разсъдливо и мъдро, защото бъдещето е неизвестно! Аз силно вярвам, че съумеем ли да бъдем заедно и сплотени – ще бъдем силни, а когато сме силни, ще преодолеем и тази беда!“, се казва още в Обръщението на Мердин Байрям. Той отправя апел към жителите на общината да спазват препоръките на Националния кризисен щаб, защото недосегаеми няма.

Още в началото на пандемията по инициатива на кмета Мердин Байрям в Община Върбица бяха раздадени 9000 предпазни маски за многократна употреба. Доставката е безплатна и на практика достигна до всеки жител в населените места на общината. Приложени са и всички мерки, наложени от министерските заповеди, работят социалните системи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *