С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Пленер по живопис

XII Национален пленер по живопис „Шуменско плато“ беше открит днес от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев. Той поздрави участниците и пожела на всички творческо вдъхновение сред красивата природа на платото, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

По време на пленера майсторите на четката ще имат възможността да творят сред природните и исторически забележителности на Шуменското плато. На художниците е осигурен безплатен достъп до Шуменската крепост и Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. На 7 септември са организирани посещения в НИАР „Мадара“ и в НИАР „Плиска“, които също са част от програмата на събитието.

В тазгодишното издание участват 10 художници от Шумен, Добрич, София, Благоевград и Сандански.Събитието ще завърши с изложба, която ще бъде представена на 9 септември от 11.00 часа пред сградата на общината до Информационния център.

След приключване на пленера всеки участник предоставя по една своя картина за попълване на фонда на общината. Общинската администрация ще предостави една от тези творби на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *