Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Плащаме на НАП без такса

Дни преди да изтече срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, от шуменския офис на НАП напомнят на гражданите от областта, клиенти на приходната агенция, които притежават банкови карти, че могат да превеждат задълженията си без такси, както на дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Преводите могат да се извършват: – най-лесно, бързо и без такси по интернет  чрез виртуален ПОС терминал на НАП чрез портала за електронни услуги на НАП, която услуга функционира 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата или към банкова сметка на НАП чрез ePay.; – Без такси с дебитни и кредитни карти Mastercard, Maestro, Visa, Discover, Diners club и Bcard чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП; – Във всеки банков офис с платежно нареждане за плащане към бюджета; – По пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или с вносна бележка – на банково гише в офис на НАП. В повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите, осигурителни вноски и здравноосигурителни вноски от физическо лице, което не е едноличен търговец – при плащане от банково гише в офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице не се събират такси.

Без такси клиентите на НАП,  притежатели на дебитни и кредитни карти могат да превеждат задълженията си и чрез инсталираните 6 физически ПОС терминали в офис Шумен в рамките на работното време за администрацията.

Инсталираните ПОС терминали в офис Шумен са в сградата на офиса за обслужване на клиенти на ул.“Адам Мицкевич“ № 1 /5 броя/ и един в сектор „Обезпечаване и събиране на публични вземания“ в сградата на пл.“Освобождение“ № 2.

От началото на годината до края на месец август 2020г. от  услугата плащане на задължения чрез инсталираните физически ПОС терминали  в офис Шумен са се възползвали близо 5 000 лица, като постъпилите суми в бюджета са малко над 1 441 хил. лв.

Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *