Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Планинско изкачване Шумен – 2020

Автомобилно състезание „Планинско изкачване Шумен – 2020“ ще се състои тази събота и неделя. То е организирано от АСК „Шумен аутоспорт“ със съдействието на Община Шумен. То е първи кръг от националния шампионат и е посветено на Валери Великов, припомниха на пресконференция в Общината днес организаторите на състезанието Валери Бабабанов и Савко Панайотов.

Маршрутът на ралито е от входа на пивоварния завод до вила „Пазачница“ на Стария град. Към този момент има 50 заявки за участие, ще има и вероятно пет шуменски екипажа, уточни Балабанов. Откриването на състезанието е в събота в 12,30 ч. пред мемориала на Валери Великов до входа на парк „Кьошковете“, след което ще продължат трите тренировъчни манша.

Състезанието в неделя започва в 10 ч. от старата пред сградата на „Шуменско пиво“ до финала до вила „Пазачница“ и ще има три манша.

Взети са всички мерки по сигурността както на пилотите и екипажите, така и за зрителите, уточниха организаторите. От Общината призовават зрителите да спазват небходимата дистанция, да носят предпазни маски, да заемат позиции само на разрешените места, да спазват указателните табели.

Осигурена е полицейска охрана, както и пожарен автомобил лек тип с уреди за рязане, разпъване и гасене, каза Красимир Колев от пожарната.

Пдробна информация за ралито можете да намерите тук или на фейсбук страницата memorial valeri velikov/.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *