Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Пламна депото за гуми

Пламна депото за временно съхранение на автомобилни гуми на колодрума в Шумен. Горят хиляди гуми, а пламъците се виждат отдалече, огромен район е засегнат от гъстия черен дим, който се стеле на талази.

На място са екипите на противопожарната служба, които се борят с огъня. Според запознати подобен род отпадък не може да се самозапали, поради което подозират умишлен палеж или недобросъвестно съхранение.

На мястото на инцидента са кметът, заместниците му, шефовете на пожарната и на полицията.

Община Шумен складира гумите временно там, организирайки акция сред населението с добрата идея гражданите да не изхвърлят старите си гуми на нерегламентирани места. При съобщенията за акциите, от пресцентъра съобщаваха, че общината има сключен договор с фирма, която ще ги извози. Това очевидно не е станало до този момент и доведе до избухване на пожара.

Огнеборците правят всичко възможно да локализират пожара, за да не пламне цялото складирано количество гуми.

Няколко часа по-късно огънят бе потушен. Във връзка с това, кметът Любомир Христов изказва огромна благодарност към екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОД на МВР и КАТ, военното формирование 54060, на „Спешна помощ“ и на председателя на Съвета на директорите на фирма „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев за бързата реакция при потушаването на пожара, който се разрази на депото за временно съхранение на автомобилни гуми до колодрума в Шумен, съобщиха преди минути от пресцентъра на Общината.

На място са се отзовали 6 пожарни коли с екип от 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав заедно с ръководителя на пожарната комисар Иван Иванов, 25 служители на полицията и КАТ заедно с директора Ялчън Расим, екип на Центъра за спешна медицинска помощ, цялото кметско ръководство, ръководството на Общинския щаб за защита при бедствия и аварии и заместник-областният управител Петко Шаренков.

Само за три минути след поисканото съдействие от ръководството на фирма „Видеолукс холдинг“ са изпратили фадрома, с която е било ограничено разпространението на пожара. Без тази машина потушаването щеше да бъде невъзможно и опасността огънят да се разпространи и да създаде сериозен проблем на града, беше напълно реална, пише още в съобщението на пресцентъра.

Затова от ръководството на общината още веднъж изказват своята благодарност към всички, които взеха участие и помогнаха за предотвратяването на евентуални екологични последствия.

От общинската администрация съобщават още, че ще бъде въведено дежурство за наблюдение до окончателно овладяване на ситуацията.

Коментари

  • Шаро септември 10, 2019 в 1:19 pm

    Да се прегледа договора на извождащата фирма и да се търсят неустойки !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *