С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Плазма от Велики Преслав

За лицата, които са преболедували COVID-19 и имат желание да дарят кръвна плазма, Община Велики Преслав ще организира безплатен превоз до Кръвен център – Варна, съобщиха от местната администрация. Транспортирането на желаещите ще се осъществи след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология – Варна, където всеки дарител ще премине през  предварителен преглед и изследвания.

Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма COVID -19 трябва да са на възраст между  18 – 60 години, да са имали положителен резултат от PCR тест, както и да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста.

Желаещите да дарят плазма следва да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение. За допълнителна информация и за записване доброволците могат да се обадят на телефон 0538 48245,   Нина Асенова – зам.-кмет на община Велики Преслав.

Не могат да даряват плазма въпреки желанието си лица, приемащи медикаменти, лица с хронични заболявания (диабет, хипертония, автоимунни заболявания и др.) или намиращи се в следоперативни състояния, уточняват организаторите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *