С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Пияни по селските пътища

Освен в града, пияни шофьори плъзнаха и по селските мегдани. Вчера наказателно производство е образувано срещу трима водачи, единият от които е 3,55 промила алкохол в кръвта, съобщават от пресцентъра на полицията.

Около 10,20 часа в съботния ден полицейски екип спрял за проверка в каолиновското село Гусла водач на лек автомобил Мазда с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 52-годишен местен жител. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 3,55 промила алкохол в издишания въздух. Съпроводен бил до ЦСМП- Калиново, където дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. Автомобилът е предаден с протокол. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

На 25 март около 00:40 часа екип на РУ- Нови пазар спрял за проверка в село Марково водач на лек автомобил Пежо „Ранч“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 25-годишен мъж от същото село. Изпробван бил с дрегер, отчетени са 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано досъдебно производство.

На 22 март около 15 часа в село Драгоево за проверка от екип на РУ- Велики Преслав бил спрян водач на Мицубиши Л 200 с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 65-годишен мъж, гражданин на Великобритания. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,30 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл.343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *