С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 139

Пищов на трапезата

25-годишен мъж от шуменското село Друмево е бил арестуван за закана и насочване на пистолет към полицейски служители. Оръжието било газово, а преди инцидента с полицаите селянитът гръмнал с него в ръката на сътрапезник.

Инцидентът станал в първите часове на 26 декември, буквално минути след полунощ. На спешния телефон 112 се обадил младеж на 17 години, който разказал на операторите, че е бил прострелян от свой познат с газов пистолет в дясната ръка. И двамата младежи били седнали на празнична трапеза за Коледа в Друмево. По някое време един от гостите извадил газов пистолет и гръмнал с него в тавана. После, явно почерпен, взел да разсъждава на глас какво ще стане, ако гръмне от упор в ръката на момчето до себе си. Всички го разубеждавали да не прави глупости, но мъжът наистина стрелял с опрян в дясната ръка на момчето пистолет.

Към Друмево били пратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Идването на униформените не успокоило бесовете на стрелеца. Пред полицаите той презаредил пистолета и го насочил срещу тях, като едновременно ги заплашвал. Ченгетата успели да го обезвредят и да го приберат със себе си в районното за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144 ал. 2 от НК за закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при изпълнение на службата. За това селянинът с пистолета може да лежи до пет години в затвор.

17-годишният младеж, в когото е стреляно е прегледан в МБАЛ – Шумен и е освободен за домашно лечение с рана от обгаряне, коментира говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *